Ексклюзиви
вівторок, 21 січня 2020 17:25

Запропонували збільшити податки на пальне з Росії

Запропонували збільшити податки на пальне з Росії
Дизель та скраплений газ Україна імпортує з Росії, Білорусі, Литви. Фото: Конкурент

Укргазвидобування, Укрнафта та Укртатнафта просять Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства запровадити мито на російське дизпаливо та скраплений газ.

У спільній заяві йдеться, що Росія має конкурентні переваги на українському ринку палива. Тому вітчизняні виробники зазнають збитків, повідомила пресслужба Укртатнафти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі закривають нелегальні заправки

Так російським виробникам з бюджету компенсують витрати, пов'язані з виробництвом та експортом нафтопродуктів за схемою повернення з бюджету акцизів. Через це в Україні близько 47% дизпалива та 55% скрапленого газу - з Росії.

"Українські виробники наполягають на запровадженні мит на субсидований імпорт за ставкою 8,46%. Це не викличе дефіциту палива. Адже Україна імпортує його також із Білорусі, Литви, морськими шляхами з інших країн світу", — додають у компаніях.

Акцизний податок на скраплений газ та бензин хочуть зрівняти до 139,5 євро за 1000 л. Зараз акциз на бензин становить 213,5 євро. На скраплений газ та дизпаливо — 52 євро. Тобто майже втричі менше, ніж пропонують.

Зараз ви читаєте новину «Запропонували збільшити податки на пальне з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути