вівторок, 13 березня 2018 14:04

Запрацює антирейтинг підприємств, що не платять зарплату

Запрацює антирейтинг підприємств, що не платять зарплату
Торік органи ДВС стягнули 2,1 млрд грн із заборгованості по зарплаті. Фото: tribunapracy.by

З 1 квітня 2018 року в Україні запрацює антирейтинг підприємств-роботодавців. Таким чином, розпочнеться стягнення заборгованості заробітної плати на користь працівників.

"Робота Міністерства юстиції зі стягнення заборгованості полягатиме в рамках виконавчого провадження судових рішень. Створять мобільні штаби і групи, які виїжджатимуть на конкретні підприємства, що є на вершині антирейтингу. До нього увійшли підприємства усіх форм власності", - повідомила заступник міністра юстиції Світлана Глущенко, пише "Економічна правда".

За її словами, на сьогодні в органах Державної виконавчої служби перебуває понад 500 тис. виконавчих проваджень з примусового стягнення заборгованості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рахунки боржників арештовуватимуть автоматично

"Торік органи ДВС стягнули 2,1 мільярди гривень із заборгованості по зарплаті", - каже Глущенко.

Крім цього, Міністерство юстиції проводить активну інформаційну кампанію щодо роз'яснення громадянам, як забезпечити своє право на стягнення заборгованості із заробітної плати.

Міністерство юстиції України запустило Єдиний реєстр боржників аліментів, куди внесли осіб, які мають борги по сплаті аліментів більше як 3 місяці. Реєстр боржників знаходиться на офіційному сайті Міністерства юстиції, де за прізвищем і датою народження можна знайти людину, яка має борг по сплаті аліментів.

Зараз ви читаєте новину «Запрацює антирейтинг підприємств, що не платять зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути