четвер, 20 грудня 2012 14:58

Запорізький титано-магнієвий комбінат відійде до рук Фірташа

Запорізький титано-магнієвий комбінат відійде до рук Фірташа
Дмитро Фірташ повинен інвестувати в ТОВ не менше $100 млн. Фото: gazeta.ua

Переможцем конкурсу з відбору недержавних учасників для ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" (ЗТМК) стала Tolexis Trading Ltd (Кіпр) - власник двох компаній, що входять до Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа.

Про це повідомив глава Фонду держмайна Олександр Рябченко.

Розкриття пропозицій, які надійшли на конкурс, відбулося 13 грудня, однак ФДМ відмовлявся оголошувати результати протягом тижня без пояснення причин.

Крім Tolexis Trading, якій належать ТОВ "Міжрічинський гірничо-збагачувальний комбінат" і "Валки-Ільменіт" (обидва - Іршанськ, Україна), у конкурсі взяла участь також заснована в 1996 році Ігорем Туркіним компанія Luxembourg Company of Metals & Alloys SA (LCMA, Люксембург), яка є мажоритарним власником російського виробника злитків титану і його сплавів ТОВ "Ступінська титанова компанія".

Переможець конкурсу повинен інвестувати в ТОВ не менше $100 млн (з яких 688,85 млн грн - внесок у статутний фонд підприємства, решта суми - додатковий внесок, що не впливає на розподіл часток), а також забезпечити "ЗТМК" сировиною (ільменітом) вітчизняного виробництва .

Крім того, переможець повинен в тримісячний термін погасити заборгованість "ЗТМК" з виплати заробітної плати, податків, заборгованість за енергоносії.

Згідно з постановою Кабінет міністрів №955 від 3 жовтня 2012 року, ТОВ "ЗТМК" створюється шляхом внесення до його статутного фонду цілісного майнового комплексу державного підприємства "ЗТМК". Державна частка у новоствореному ТОВ має бути не менше 51%.

ПП "Бюро Маркуса" (Київ) оцінило цілісний майновий комплекс ЗТМК в 716,9 млн грн.

ЗТМК - єдиний в Україні та Європі виробник металевого губчастого титану. Проектна потужність комбінату - 20 тис. тонн на рік, однак через зношування виробничих фондів підприємство в даний час може випускати 10 тис. тонн губки.

Основним претендентом на створення нової компанії на базі ЗТМК вважається Group DF Дмитра Фірташа, який неодноразово заявляв про бажання об'єднати свої активи в титановій галузі з державними і створити єдину структуру в цій сфері, отримавши в ній контроль. За його словами, в разі притягнення його в якості інвестора на ЗТМК потужність підприємства зросте до 40 тис. тонн на рік.

Зараз ви читаєте новину «Запорізький титано-магнієвий комбінат відійде до рук Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути