вівторок, 19 червня 2018 17:10

Заморозили активи Газпрому у Великій Британії

Заморозили активи Газпрому у Великій Британії
За рішенням суду, Газпром протягом 48 год. після отримання рішення повинен надати Нафтогазу список активів у Англії або Уельсі вартістю понад $50 тис. Фото: Кореспондент

Сьогодні, 19 червня, Комерційний суд Лондона дозволив заморозити активи ПАТ "Газпром" на території Великої Британії за клопотанням НАК "Нафтогаз".

У Нафтогазі наголосили, що це необхідно для забезпечення рішення Стокгольмського арбітражу по виплаті російською компанією $2,6 млрд, передає "Інтерфакс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нафтогазі пояснили, скільки грошей заборгував Газпром українцям

За рішенням суду, Газпром протягом 48 год. після отримання рішення повинен надати Нафтогазу список активів у Англії або Уельсі вартістю понад $50 тис.

НАК "Нафтогаз" уже повідомив лондонські офіси 17 банків, які займаються бізнесом з російською компанією, що вони не можуть сприяти скороченню активів Газпрому на території Великої Британії.

У Швейцарії судові виконавці проводять дії для арешту акцій проектних компаній морських газопроводів "Північний потік" і "Північний потік-2". 5 червня голландський суд задовольнив клопотання щодо арешту часток ПАТ "Газпром" в його голландських дочірніх компаніях та заборгованості цих дочірніх компаній. Водночас Апеляційний суд округу Свеа призупинив виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору між Газпромом і Нафтогазом в рамках контракту на транзит газу. У Газпромі повідомили, що рішення суду позбавляє НАК "Нафтогаз" підстав для спроб арешту активів російської компанії за кордоном.

18 червня Нафтогаз направив подання до апеляційного суду округу Свеа з метою розблокувати процедуру примусового стягнення $2,6 млрд боргу з російської компанії в рамках виконання рішення Стокгольму.

Зараз ви читаєте новину «Заморозили активи Газпрому у Великій Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути