четвер, 19 липня 2018 11:42

Закон про євробляхи обкрадатиме держбюджет на мільярди гривень щороку

Закон про євробляхи обкрадатиме держбюджет на мільярди гривень щороку
Зниження акцизів на розмитнення євроблях недодаватиме до бюджету 2 млрд грн щороку

У Кабінеті Міністрів пояснили, що проект закону про зниження акцизів на розмитнення євроблях недодаватиме до бюджету 2 млрд грн щороку. Про це йдеться у висновку Кабміну до проекту закону № 8487.

"Запропоноване зниження ставок акцизного податку на легкові транспортні засоби може призвести до зменшення надходжень до бюджету на 2 млрд гривень щорічно", – написано в документі, повідомляє "Економічна правда".

За словами чиновників, в законопроекті не представлені пропозиції щодо фінансового забезпечення або покриття можливих втрат бюджету. Це не узгоджується зі статтею 27 Бюджетного кодексу України.

За словами експертів, введення запропонованих ставок акцизного податку може стати суттєвою перешкодою для нарощування обсягу виробництва вітчизняних легкових транспортних засобів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З українських автомобільних марок залишиться тільки КрАЗ"

"Реалізація законодавчої ініціативи може призвести до збільшення обсягів ввезення в Україну та легалізації вже ввезених вживаних транспортних засобів, переважно тих, які були в користуванні близько 10 років", – написано у висновку.

13 липня народні депутати проголосували за основу законопроекти, які дозволять знизити акцизи на розмитнення автомобілів та посилити відповідальність за використання нерозмитнених авто.

Проект закону № 8487 вносить зміни до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизом легкових авто.

Зараз ви читаєте новину «Закон про євробляхи обкрадатиме держбюджет на мільярди гривень щороку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути