вівторок, 23 квітня 2013 20:50

Заборгованість по зарплаті бюджетникам в Україні складає більше 1 млрд грн - "УДАР"

Заборгованість по заробітній платі співробітникам бюджетної сфери в Україні складає 1,1 млрд грн, стверджують у партії "УДАР Віталія Кличка".

"Сьогодні заборгованість по заробітній платі в Україні складає приблизно 1,1 млрд. грн ... тільки за перші два місяці 2013-го року заборгованість по зарплаті в Україні зросла майже на 30%", - заявив народний депутат (фракція УДАР) Павло Розенко на прес-конференції у вівторок у Києві.

За його словами, найбільша тенденція до зростання заборгованості по зарплаті - перед бюджетниками в сільському господарстві, транспорті, зв'язку та охороні здоров'я.

Як зазначив Розенко, в Україні найбільшим роботодавцем є держава і безпосередньо уряд.

Всього, за його словами, в країні налічується 4,5 млн співробітників бюджетної сфери.

"На жаль, в даному випадку Кабінет міністрів України є найбільшим порушником трудового законодавства і найбільшим порушником прав найманих працівників", - вважає він.

Разом з тим народний депутат пояснив: "Після затвердження бюджету на 2013 рік Міністерство фінансів своїм листом направило всім керівникам бюджетних установ ... вимога щодо оптимізації бюджетних витрат і приведення штатних розписів своїх установ до бюджету 2013-го року, який скорочений. І бюджету для фінансування установ бюджетної сфери на сьогоднішній день реально вистачає до жовтня ".

В "УДАРі" стверджують, що таким чином Кабмін дав вказівку керівникам установ бюджетної сфери, щоб вони під загрозою кримінальної відповідальності за порушення бюджетної дисципліни скоротили штат співробітників.

Крім того, Розенко пояснив: "Уряд продовжує грубо порушувати закон про оплату праці, він встановив в цьому році перший тарифний розряд тарифної сітки для працівників бюджетної сфери фактично на 300 грн. Менше, ніж мінімальна заробітна плата. Через такого порушення, невідповідності кожен працівник бюджетної сфери сьогодні щомісяця недоотримує до своєї зарплати суму від 300 до приблизно 1600-1700 грн залежно від своєї кваліфікації та оплати праці ".

Він також заявляє, що не відповідають дійсності твердження, що заборгованість по зарплаті збільшується, насамперед, в приватному секторі.

"Коли уряд нам сьогодні розповідає про те, що у нього немає ніяких зобов'язань перед своїми співробітниками, а заборгованість зростає виключно за рахунок приватного сектора, це не відповідає дійсності. Сьогодні дані Держкомстату свідчать, що заборгованість збільшується, в першу чергу, в бюджетній сфері" , - резюмував народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «Заборгованість по зарплаті бюджетникам в Україні складає більше 1 млрд грн - "УДАР"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути