середа, 19 березня 2014 17:49

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

За три роки Росія розпадеться через свою виснажену економіку - експерт

За три роки Росія розпадеться через свою виснажену економіку - експерт
Павло Мельник. Фото: obozrevatel.com

Через три роки Росії не стане, замість неї будуть невеликі держави, що зараз входять в її склад як республіки.

Такий прогноз в коментарі озвучив директор компанії "МПП-Консалтинг" Павло Мельник.

"Її розпад буде наслідком зазіхання на українську територію. Це буде плата за Крим. Тільки ми собі наш півострів повернемо, а вони велику Росію вже не відновлять ніколи", - сказав Мельник.

Він спрогнозував, що через 6 місяців Росія відчує санкції заходу: в країні почнуться перебої із виплатою зарплати, будуть коливання валюти та незначне підвищення цін.

"Це так здається, що Євросоюз і США підписують якісь папірці. Насправді Захід вже готовий до ембарго на торгівлю зброєю з Росією. Вона тепер щорічно втрачатиме 15 мільярдів доларів. Також країни Євросоюзу уклали угоду із США про постачання до них скрапленого газу взамін російського. Так росіяни втратять ще 5 мільярдів. Не треба забувати і про те, що в Україні починається бойкотування їхніх товарів. Якщо 90% українців не купуватимуть російських товарів, то Росія втратить ще 12 мільярдів доларів. Тобто в сумі на 32 мільярди доларів бюджет Росії схудне", - наголосив Мельник.

Після недофінансування російського бюджету Росія почне використовувати свої золотовалютні резерви, вважає експерт.

"Резервів вистачить на півроку. Можливо, російський уряд почне друкувати нічим не підкріплені рублі. Це призведе до девальвації та підвищення цін на 10-15% у Росії. На держпідприємствах продовжуватимуть скорочувати працівників. Після цього виникнуть бунти. А серед росіян дуже багато радикалів і дійсно неофашистів. Вони почнуть влаштовувати розбої, громити все. Влада застосовуватиме силу, потім почнуться процеси відокремлення республік", - підсумував Мельник.

Зараз ви читаєте новину «За три роки Росія розпадеться через свою виснажену економіку - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути