пʼятниця, 22 березня 2013 14:21

За проханнями киян у Святошинський район доставлять нові автобуси і тролейбуси

За проханнями киян у Святошинський район доставлять нові автобуси і тролейбуси

Міська влада Києва прийняли рішення поліпшити транспортне сполучення в Святошинському районі. Рішення прийняте після вивчення звернень громадян до Контактного центру, що стосуються транспортної тематики.

Як повідомили в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, на прохання киян п'ять додаткових тролейбусів буде виділено на маршрут № 41, який доставляє мешканців Борщагівки до станції метро "Святошин". Сьогодні на тролейбусному маршруті №41 працюють дев'ять машин. Додатковий транспорт дозволить зменшити інтервал руху до 6 хвилин. Також зникне необхідність в таксомоторному маршруті №187, який дублює 41-й тролейбус.

Крім того, міська влада відкриває автобусний маршрут №90-к, який зв'яже пр. Леся Курбаса зі ст. м. "Святошин". На ньому курсуватимуть п'ять машин з інтервалом 4-6 хвилин.

"Пустити комунальний транспорт за цим маршрутом замість маршруток №203 просили міську владу пенсіонери, які живуть на Південній і Микільській Борщагівці. Останнім часом кількість звернень з даного питання до Контактного центру значно зросла.  Своє прохання пенсіонери мотивували тим, що сьогодні в їхньому районі люди, що мають право на безкоштовний проїзд у транспорті, не мають можливості скористатися цією пільгою, добираючись до метро, ??оскільки перевезеннями пасажирів займаються лише приватні фірми", розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

Як повідомлялося, міська влада Києва розпочала експеримент по заміні таксомоторних маршрутів на громадський транспорт, орієнтуючись на звернення киян до міського Сall-центру. Пілотний проект був реалізований на Лісовому масиві. Крім Борщагівки заміна маршрутних таксі на громадський транспорт планується на Виноградарі, Оболоні та інших жилмассивах Києва.

Голова КМДА Олександр Попов вважає розвиток системи громадського транспорту першочерговим завданням міської влади. Модернізація парку громадського транспорту не тільки створює додаткові зручності пасажирам, у тому числі з обмеженими можливостями, але й дозволяє киянам скорочувати витрати на транспорт. Проїзд у комунальному транспорті для всіх пільговиків безкоштовний, а для інших – значно дешевше, ніж у маршрутках.

 

Зараз ви читаєте новину «За проханнями киян у Святошинський район доставлять нові автобуси і тролейбуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути