Ексклюзиви
неділя, 03 квітня 2022 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

За переховування яхти Абрамовича турецький порт може потрапити під санкції

За переховування яхти Абрамовича турецький порт може потрапити під санкції
Фото: Фокус

Оператор портів, що приховує 140-метрову яхту Solaris підсанкційного олігарха Романа Абрамовича, ризикує порушити санкції Великої Британії.

Турецький порт, у якому стоїть яхта перебуває під управлінням лондонського холдингу Global Ports Holding, пише Financial Times.

Global Ports Holding є найбільшим у світі оператором круїзного порту. У нього є 22 термінали в 14 країнах. Якраз у док Бодрума минулого тижня прибуло судно Solaris. Власником судна офіційно зазначається Beautiful Seascapes Limited, але відомо, що це яхта Абрамовича.

Портовий оператор Лондона ризикує порушити санкції Британії, оскільки в турецькому терміналі, в якому він має контрольний пакет акцій, стоїть яхта підсанкційної особи.

Партнер юридичної фірми Kennedys Майкл Білту вважає, що компанія підпадатиме під санкції Великої Британії, навіть якщо її діяльність ведеться у Туреччині.

Покаранням за порушення санкцій може бути ув'язнення для керівників і значний штраф для компанії, пояснив засновник спеціалізованої юридичної фірми для суперяхт Jaffa & Co Джеймс Яффа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак російських олігархів затримали в Лондоні

Партнер Keystone Law Бенджамін Малтбі у свою чергу вважає, що Global Ports Holding не порушує закон, оскільки недавня заборона на вхід російських суден до британських портів не поширюється за межами Великої Британії.

Російські бізнесмени намагаються діяти на випередження новим санкціям. Про це повідомив американський прокурор Ендрю Адамс. "Прокуратура США знайшла докази того, що російські олігархи, на яких наклали санкції після початку війни Росії проти України, намагаються уникнути обмежень, - зазначив Адамс. – Однак їхні зусилля зіткнулися з високим рівнем міжнародного співробітництва. Ендрю Адамс заявив, що російські олігархи намагаються приховати свої яхти, літаки та інше майно. Однак міжнародна спільнота співпрацює на високому рівні для виявлення неправомірних прибутків російських бізнесменів.

Зараз ви читаєте новину «За переховування яхти Абрамовича турецький порт може потрапити під санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути