Ексклюзиви
субота, 02 квітня 2022 08:26

Ховають яхти і літаки - як російські олігархи тікають від нових санкцій

Ховають яхти і літаки - як російські олігархи тікають від нових санкцій
Американський прокурор Ендрю Адамс заявив, що російські олігархи, на яких наклали санкції, намагаються уникнути обмежень. Фото: reuters.com

Російські бізнесмени намагаються діяти на випередження новим санкціям.

Про це повідомив американський прокурор Ендрю Адамс.

"Прокуратура США знайшла докази того, що російські олігархи, на яких наклали санкції після початку війни Росії проти України, намагаються уникнути обмежень, - зазначив Адамс. – Однак їхні зусилля зіткнулися з високим рівнем міжнародного співробітництва.

Ендрю Адамс заявив, що російські олігархи намагаються приховати свої яхти, літаки та інше майно. Однак міжнародна спільнота співпрацює на високому рівні для виявлення неправомірних прибутків російських бізнесменів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія залучає війська з окупованого Придністров'я - Генштаб

"Інколи важко відстежити усе майно олігархів, яке приховане шарами фіктивних компаній по всьому світу" - сказав американський прокурор.

Над виявленням майна працює група KleptoCapture, яку очолює Адамс. Її створили минулого місяця. До групи входять прокурори, слідчі та аналітики з федеральних агенцій для розслідувань проти чиновників та їхньої неправомірної вигоди.

Ендрю Адамс також зазначив, що попереду судові баталії з російськими олігархами. Ордер на арешт майна прокурори отримують за лічені дні, але для остаточної конфіскації потрібно рішення суду.

Велика Британія вперше заарештувала суперяхту Phi за $50 млн, яка належить бізнесмену і громадянину РФ. Його ім'я не розголошують.

Зараз ви читаєте новину «Ховають яхти і літаки - як російські олігархи тікають від нових санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути