Ексклюзиви
понеділок, 07 жовтня 2019 16:03

За обмін валюти доведеться платити: подробиці

За обмін валюти доведеться платити: подробиці
Пропонують встановити збір у розмірі 1% від суми валютної операції. Фото: Depositphotos

В Україні хочуть запровадити збір із готівкових операцій обміну валют. Пропонують встановити його на рівні 1% від валютної операції.

У Верховній Раді відповідний законопроект зареєстрував депутат від партії "Слуга народу" Олександр Дубінський. Гроші пропонує направити на розвиток спорту, йдеться на сайті парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якого долара чекати до кінця тижня

Дубінський пояснює, що після проведення валютної лібералізації деякі банки дозволили клієнтам обмінювати валюту онлайн. Водночас готівковий обмін валют пов'язаний із фінансовими ризиками.

В умовах значної конкуренції на ринку іноземних валют це стане додатковим стимулом банкам створювати умови клієнтам, щоб ті обмінювали валюту переважно у безготівковій формі.

В Україні купити валюту можна без паспорта. Однак це не стосується тих випадків, коли сума покупки перевищує 150 тис. грн. За новими правилами, велику суму доларів замовити не можна. Клієнт може звернутися у відділення банку і купити наявну суму в іноземній валюті. Якщо вона недостатня, звернутися до іншого банку.

Зараз ви читаєте новину «За обмін валюти доведеться платити: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути