Ексклюзиви
вівторок, 14 січня 2020 20:25

За навчання просять купити косметику: медсестра відкрила кабінет краси

За навчання просять купити косметику: медсестра відкрила кабінет краси
Жителька міста Волновахи Наталя Бутенко торік відкрила косметичний кабінет

Жителька міста Волновахи Наталя Бутенко торік відкрила косметичний кабінет. Гроші на підприємство отримала від центру зайнятості. Про це вона розповіла в інтерв'ю Gazeta.ua

"Понад 20 років пропрацювала медсестрою у лікарні. Хотілося відкрити власну справу. Спочатку практикувалася в масажах. Але ще з дитинства хотіла бути косметологом, - розповідає Наталія. - Коли працювала в лікарні, пройшла курси косметології в Києві і отримала сертифікат на діяльність".

Потім стала на облік у Волноваський центр зайнятості та пройшла навчання в Маріуполі, де жінку навчили вести бухгалтерію, складати бізнес- плани та розраховувати податки.

"Коли склала і захистила бізнес- план, мені розрахували суму допомоги, яку вирахували з минулої зарплати. Вийшло небагато, десь близько 23 тисяч гривень. На ці гроші я придбала креми, оплатила оренду приміщення та взяла пристрій для обробки інструментів", - каже Наталія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Денис Лисицький двічі виграв грант на власну справу

Аби залучати клієнтів, почала писати пости по догляду за шкірою. Також співпрацювала з манікюрницями і перукарями.

"Більшість моїх клієнток — люди середнього віку і підлітки з проблемною шкірою. Приходять на чистки обличчя, які коштують в середньому 300-450 гривень, а також маски, пілінги чи масажі. Плюс цього бізнесу й у тому, що працює весь рік. Лише змінюються процедури. Як потепліє, йдуть на антицелюлітний масаж чи омолодження обличчя", - каже жінка.

Наталя щомісяця відкладає кошти на розвиток. У майбутньому хоче придбати спеціальну центрифугу і проводити ін'єкційне омолодження пацієнтів.

"Мушу постійно вчитись. Щомісяця з'являються якісь нові продукти та засоби по догляду за шкірою. Компанії кличуть на семінари. Вони найчастіше платні. Іноді просять взяти косметики на певну суму, іноді заплатити за курс навчання. В середньому курс обійдеться у 2-3 тисячі гривень.

Вкладення окупилися за пів року.

За минулий рік в Україні було зареєстровано 312 211 нових фізичних осіб-підприємців, що на 15% менше, ніж у попередньому році. В першій половині 2019 року ФОП активно реєструвалися. Однак в квітні, після президентських виборів, кількість реєстрацій ФОП почала знижуватися. Усього на початок 2020 року в Україні діє 1 876 604 підприємців

Зараз ви читаєте новину «За навчання просять купити косметику: медсестра відкрила кабінет краси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути