пʼятниця, 03 травня 2013 09:48

За два дні травня бензин подешевшав на українських заправках на 20 копійок

За два дні травня бензин подешевшав на українських заправках на 20 копійок
Фото: usiter.com

З початком свят істотно пішли вниз ціни на нафтопродукти. За два дні травня ціни впали на 20-25 копійок за літр, пише "Сегодня".

Звичайний бензин А-95 опустився нижче 11 гривень за літр до 10,8-10,9 гривні, преміальний - до 11,24-12,29 гривні. Аналітики паливного ринку пояснюють це серйозним падінням (з 116 нижче 100 доларів за барель) світових цін на нафту у квітні (зазвичай нафтопродукти дешевшають у роздробі з запізненням в 15-20 днів, за які на АЗС продадуть більш дорогі запаси).

Зниження цін досить до речі для автолюбителів: можна заощадити від десятки гривень при короткій вилазці на шашлики до пари сотень на поїздці до Криму або Карпат. Прогнози на травень також оптимістичні: паливо буде дешевшати і далі.

"Заступник директора НТЦ "Психея" Геннадій Рябцев нагадав, що справедливе на сьогоднішній день зниження ціни не 25, а 30 копійок за літр, тому він вважає, що трейдери скинуть в найближчі дні ще п'ятак в роздробі. А потім через традиційне зростання попиту з початком весняно-літнього сезону почнуть заробляти на обсягах продажів, а не на прибутку, і бензин подешевшає ще 15-20 копійок. Директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн більш оптимістичний, він очікує повільного, але постійного здешевлення нафтопродуктів протягом усього травня.

"Ситуація на ринку продовжує залишатися сприятливою, думаю, що в травні навіть преміальний бензин в деяких мережах впаде нижче 11 гривень за літр (це значить ще мінус 30 копійок за літра - ред.), - говорить Куюн. За останніми даними "А-95", середні ціни по Україні були 10,97 гривні за літр А-95. Найдорожче паливо в Донбасі - 11,25 гривні за літр, найдешевше - на Сумщині - 10,73. У Києві середня ціна на "п'ятий" - 11 , 05 гривні за літр.

Зараз ви читаєте новину «За два дні травня бензин подешевшав на українських заправках на 20 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути