Ексклюзиви
середа, 15 листопада 2017 11:20

За 2 місяці літр бензину подорожчав на три гривні

За 2 місяці літр бензину подорожчав на три гривні
Бензин дорожчає через різкий стрибок цін на нафту. Фото: УНН

За останні два місяці в Україні весь асортимент бензину подорожчав у середньому на 2,9 грн, а дизельне паливо – більш ніж на три гривні.

Загалом на ситуацію вплинули світові ціни на нафту і курс гривні, повідомляє "Сегодня".

"Бензин дорожчає через різкий стрибок цін на нафту. Надбавку ще в межах 80-90 копійок на літрі дав черговий виток послаблення гривні", – зауважив президент нафтогазової асоціації України Дмитро Кулик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна збільшила транзит нафти до Європи

За даними агентства Bloomberg паливо на вітчизняних АЗС подорожчало через зростання вартості нафти на світових ринках. Попри те, що ціни на нафту зараз трохи впали, експерти не розраховують на здешевлення палива в Україні.

Фахівці радять орієнтуватися не на самі котирування по сирій нафті, а на усереднену ціну нафтопродуктів на кордоні за два тижні. Адже ціна на бензин зростає через два тижні після змін з курсом долара та вартістю нафти на світових ринках.

Поставки бензину з Білорусі в жовтні скоротилися на 91%. Різке зниження поставок пов'язане з плановим ремонтом на Мозирському НПЗ. Крім того, у вересні закінчилася більшість договорів з українськими компаніями. Із 6 листопада постачання білоруського пального відновили. Також з 23 жовтня в Україні на плановий ремонт зупинився Шебелинський ГПЗ.

Зараз ви читаєте новину «За 2 місяці літр бензину подорожчав на три гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути