неділя, 07 травня 2017 11:49

З сім'ї по 5 тисяч гривень – що входить у святкування випускного

З сім'ї по 5 тисяч гривень – що входить у святкування випускного
Цього року ресторан на одного випускника обійдеться у 600 гривень.Фото:m.io.ua

Ціни на випускні вечори в середньому зросли на 10-15%. Головна причина – подорожчання ресторанного обслуговування.

"Кейтерінг коштуватиме в середньому від 300 до 600 грн на людину залежно від локації і страв. Варіантів безліч — від скромного фуршету, до банкету і барбекю", - каже співзасновник компанії по автоматизації кафе, ресторанів і магазинів Poster Родіон Ерошек.

Ресторанне меню також буде залежати від формату та рівня закладу. Мінімальний сет — закуски, порційний салат, гаряче, чай-кава, без алкоголю — коштує від 200 грн на людину. Десерт не завжди входить в мінімальну вартість. Ресторатори використовують у стравах менше дорогих інгредієнтів, ягід, екзотичних фруктів — поки не сезон. А напої багато закладу дозволяють приносити з собою.

Випускники також оплачують фотосесію, ведучого.

"Якщо рахувати лише затрати на випускний, то це 5 тисяч гривень з родини, - каже активістка з батьківського комітету Вікторія. – Сюди включаються витрати на ресторан: із дитиною обов'язково йде двоє батьків, а це по 600 гривень з людини. Також кожен оплачує половину місця на вчителя. Ще треба врахувати подарунок школі, подарунок класу та витрати на організацію".

Торік жінка випускала сина і витрати на випускний були нижчі на 1,5 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зекономити гроші та знайти ідеальну сукню на випускний

"Був дешевший ресторан і дешевші подарунки вчителям. Цього року після підняття мінімальної зарплати вчителі подуріли. Наша замовила позолочений годинник, який класу обійдеться у 20 тисяч гривень", - каже Вікторія.

Витрати на одяг для випускників також зросли. За пристойний чоловічий костюм і сорочку доведеться викласти 6 тисяч гривень. Ще тисячу обійдеться взуття. Для дівчат сукні починаються від 5 тисяч гривень.

"Єдина економія у хлопця – відсутність зачіски і макіяжу. До дівчачого образу треба додати ще тисячу гривень саме на цю забаганку. Крім того, на сам випускний треба придбати квіти і оплатити таксі", - додає Віторія.

Зараз ви читаєте новину «З сім'ї по 5 тисяч гривень – що входить у святкування випускного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути