вівторок, 29 січня 2013 17:02

ВВП України цього року зросте на 2% - прогноз

ВВП України цього року зросте на 2% - прогноз
Фото: gasua.com

Зростання ВВП України за підсумками 2013 року становитиме 2%.

Такий прогноз озвучив старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Ільдар Газізулін у ефірі Першого ділового каналу.

"Більшість прогнозів на 2013 рік є позитивними, але зростає частка негативних, які кажуть про падіння економіки, більшості галузей. Якщо подивитися на четвертий квартал 2012 року, то ситуація в промисловості, яка є основним рушієм зростання в Україні погіршилася. Негативну динаміку показували й інші галузі. Тому за підсумками 2012 року у ВВП буде навіть невеликий "мінус". Якщо тенденція триватиме, то і цього року вийдемо на "мінус". Але поки наша організація прогнозує невеликий "плюс" - 2%", - сказав Газізулін.

За його словами на темпи зростання ВВП України, як і раніше, впливає зовнішня кон'юнктура і внутрішня фінансова стабільність.

"Більшість експертів вважають, що ситуація у четвертому кварталі 2013 року на зовнішніх ринках покращиться. Відповідно негативна динаміка зміниться у другому півріччі. Кон'юнктура залишається головним фактором. Другий фактор - фінансова стабільність України: є дуже великі кредити, які треба віддавати цього року", - зазначив Газізулін.

Зараз ви читаєте новину «ВВП України цього року зросте на 2% - прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути