Ексклюзиви
понеділок, 20 травня 2019 10:20

Введення ринку електроенергії вигідно для споживачів - Енергоатом

Введення ринку електроенергії вигідно для споживачів - Енергоатом
Генеральний директор "Енергоатом-Трейдинг" Сергій Бєдін заявив, що в разі введення повномасштабного енергоринку всі постачальники будуть мати можливість укласти довгострокові контракти з виробниками електричної енергії. Фото: Главком

Як вважає генеральний директор відокремленого підприємства "Енергоатом-Трейдинг" Сергій Бєдін, введення ринку електроенергії вигідно для споживача.

"Введення ринку для споживачів дасть можливість вибору собі постачальника електричної енергії на вільній основі. Не треба бути прив'язаним до якогось обленерго, які до цього постачали електричну енергію", - розповів Бєдін в інтерв'ю програмі "Перша Шпальта". Це, на його думку, розширить конкуренцію і дозволить отримати в перспективі більш низьку ціну.

Україна зобов'язана ввести ринок електроенергії з початку липня, оскільки це дозволить виконати зобов'язання взяті на себе перед Євросоюзом і створити кращі умови для споживачів.

За його словами з 1 січня 2019 року був введений сегмент роздрібного ринку електричної енергії. В даний час всі споживачі мають можливість вибрати собі постачальника електроенергії. "Але, на жаль, постачальники електроенергії не можуть вибрати собі продавця електроенергії для подальшої її поставки споживачам", - зазначає Бєдін.

У разі введення повномасштабного ринку з 1 липня, за його словами, всі постачальники будуть мати можливість укласти довгострокові контракти з виробниками електричної енергії.

"З 1 липня всі учасники ринку нарешті зможуть працювати на конкурентних засадах на ринку електричної енергії і продавати свою електричну енергію згідно зі своїми ціновими заявками", - розповів генеральний директор відокремленого підприємства "Енергоатом-Трейдинг".

Нагадаємо, що за введення в Україні з 1 липня цього року вільного ринку електроенергії виступає Євросоюз і ряд міжнародних кредиторів України.

Зараз ви читаєте новину «Введення ринку електроенергії вигідно для споживачів - Енергоатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути