субота, 15 червня 2019 14:43

Введення ринку електроенергії намагаються відстрочити через маніпуляції

Введення ринку електроенергії намагаються відстрочити через маніпуляції

Представник президента в уряді Андрій Герус маніпулює питанням тарифів на електроенергію, намагаючись відстрочити введення ринку.

Про це написав президент Асоціації енергетики України Олександр Трохимець на Facebook, коментуючи повідомлення представника президента в уряді Андрія Геруса за поданням президентом законопроекту "Про зниження вартості електроенергії", повідомляє "Деловая столица".

"Герус звернувся до маніпуляцій, повідомивши, що також законопроект передбачає відстрочку введення ринку електроенергії на один рік. Мовляв хочете дешеву електроенергію - дайте нам можливість в ручному режимі далі встановлювати тарифи. Тому що дешева електроенергія потрібна не тільки населенню, але і заводам Ігоря Коломойського" , - вважає експерт.

Крім того, експерт звернув увагу, що за словами Геруса, законопроект президента не узгоджувався ні з профільним міністерством, ні з Кабміном.

"Правильно! Навіщо з кимось узгоджувати. Тільки Герус вправі вирішувати що правильно на енергетичних ринках, а що ні", - написав Трохимець.

Нагадаємо, згідно з прийнятим Верховною Радою Закону України "Про ринок електричної енергії", новий ринок електроенергії, який буде функціонувати відповідно до стандартів ЄС, має бути введено 1 липня 2019.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду 5 червня заявив, що ринок електроенергії буде запущений вчасно.

Президент Володимир Зеленський 10 червня вніс до Верховної Ради України законопроект (№10376), яким пропонується перенести введення ринку електроенергії в рік - на 1 липня 2020 року.

Представник президента в Кабінеті Міністрів Андрій Герус 14 червня повідомив, що на наступному тижні президент внесе до парламенту ще один законопроект, який серед іншого передбачає відстрочку запуску ринку електроенергії на 1 рік.

Зараз ви читаєте новину «Введення ринку електроенергії намагаються відстрочити через маніпуляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути