пʼятниця, 12 січня 2018 12:53

Введення нового стандарту про закупівлю молока відклали на півроку

Введення нового стандарту про закупівлю молока відклали на півроку
Рішення про відтермінування прийняття стандарту допоможе згладити адаптацію як виробників, так і переробників до нових умов. Фото: iquitsugar.com

Новий державний стандарт щодо закупівлі молока у господарствах населення почне діяти з 1 липня 2018 року.

Відтермінування використає Мінагропрод для формування системи вимог до якості молока-сировини, гігієнічних вимог до молочних продуктів під час виробництва та переробки. Про це повідомили у прес-службі Міністерства аграрної політики та продовольства.

Крім того, у прес-службі додали, що проект оновленого документа про закупівлю молока готовий. У січні матеріали винесуть на громадське обговорення.

Рішення про відтермінування прийняття стандарту допоможе згладити адаптацію як виробників, так і переробників до нових умов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали м'ясо, яке найчастіше купують українці

Фахівці стверджують, що кінцева мета оновленого стандарту закупівлі - це поступове приведення вимог якості молока-сировини до європейських норм.

Очікується, що використання молока другого класу для виробництва харчових продуктів після дворічного перехідного періоду буде обмежене. Проте його дозволять у виробництві харчових продуктів. Наприклад, кормів для тварин.

"В Україні за рік виробляють майже 10 мільйонів тонн молока. 70 відсотків — у приватних домогосподарствах. На переробні підприємства надходить майже 5 мільйонів тонн молока. Із них від населення — 35 відсотків. Решту закуповують на сільгосппідприємствах. Працює майже 600 спеціалізованих ферм", - розповіла Олена Жупінас із Асоціації виробників молока.

Вона порадила селянам створювати сімейні ферми на 5–10 корів чи сільські кооперативи.

Новий державний стандарт щодо закупівлі молока у господарствах населення планували запровадити з 1 січня 2018 року.

В Україні залишаться 3 сорти молока: екстра, вищий і перший. Заводи не зможуть приймати молоко в населення. Його вважають другим сортом. На базарах торгувати домашнім молоком не заборонятимуть.

Зараз ви читаєте новину «Введення нового стандарту про закупівлю молока відклали на півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути