пʼятниця, 07 серпня 2015 12:57

Вуглегірська ТЕС відновила роботу після обстрілів

Вуглегірська ТЕС відновила роботу після обстрілів
Фото: centrenergo.com

Вуглегірську теплоелектростанцію підключили до енергосистеми України після завершення аварійно-відновлювальних робіт повітряних ліній електропередачі.

Про це повідомляє прес-служба Центренерго.

"Завдяки оперативному проведенню працівниками Донбаської ЕС ДП НЕК "Укренерго" аварійно-відновлювальних робіт на повітряних лініях електропередачі напругою 330 кВ Вуглегірська ТЕС - Донбаська №1, зруйнованих в результаті бойових дій в зоні проведення АТО 3 серпня 2015 року, Вуглегірська теплоелектростанція підключена до енергосистеми", - йдеться у повідомленні.

Наразі до електромережі підключили енергоблок №1. Запустити енергоблок №3 планують о 19:00.

Крім того, ремонтні роботи на лінії 330 кВ Вуглегірська ТЕС - Донбаська №2 планують завершити наступного тижня, після чого зможуть запустити третій блок.

Запас вугілля на паливному складі електростанції на сьогодні перевищує 200 тис. тонн, що дозволяє збільшити кількість одночасно працюючих енергоблоків і підвищити стабільність енергосистеми України.

Вуглегірська ТЕС - найпотужніша електростанція, що входить до складу державної компанії "Центренерго" і перший за величиною енергогенеруючий об'єкт Донецької області. Розташована в місті Світлодарськ, має сім енергоблоків.

Роботу станції неодноразово зупиняли через ушкодження, спричинені обстрілами бойовиків. В Донецькій ОДА називали ці обстріли "умисним руйнування терористами інфраструктури, що забезпечує базові потреби людей".

Зараз ви читаєте новину «Вуглегірська ТЕС відновила роботу після обстрілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути