субота, 09 вересня 2023 19:46

Спецтема: Війна Росії проти України

"Все залежатиме від однієї умови" – економіст про ціну на бензин

"Все залежатиме від однієї умови" – економіст про ціну на бензин
В Україні залишаються ризики обстрілів, але інфраструктури компаній зараз дуже сильно заточена на безпеку. Фото: Цензор

Ціна на паливо наразі залежить від світових тенденцій. Підґрунтя для різких змін, якщо не буде неочікуваних глобальних подій, немає.

Але і спрогнозувати, як виросте чи впаде цінник на українських заправках, – важко сказати. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів економіст Ілля Несходовський.

"Ціни на бензин залежать від світових тенденцій. А спрогнозувати їх неможливо. Коли в Україні прийняли рішення щодо повернення податку і акцизу було зрозуміло як зміняться ціни протягом одного-двох місяців. В такому випадку не було потрібно прогнозувати, що станеться у світі. А зараз ситуація повністю залежить від того, що буде на світових ринках. Якщо ціна на нафту падатиме, то і бензин дешевшатиме. Якщо буде рости, то і ціни в Україні теж", – сказав Несходовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пережити зиму українцям: список стратегічних речей та продуктів

Зараз ціни на світових ринках коливатимуться на рівні 50-60 доларів за барель нафти, наголосив економіст.

"Я не бачу у світі підґрунтя для різких змін, якщо не буде неочікуваних глобальних подій. Ціни можуть зменшуватися чи збільшуватися, але не дуже сильно. В Україні залишаються ризики обстрілів, але інфраструктури компаній зараз дуже сильно заточена на безпеку. І Росії доведеться витратити суттєву кількість ракет, щоб створити нам проблеми", – додав Несходовський.

Взимку російські терористи намагалися залишити українців без світла, тепла та води. Для цього загарбники обстрілювали ракетами та дронами українські ТЕС та ТЕЦ. Країна-агресорка Росія може відновити удари по енергетичній інфраструктурі України з настанням холодів. Посилити стійкість української енергосистеми сподіваються у співпраці з міжнародними партнерами.

Зараз ви читаєте новину «"Все залежатиме від однієї умови" – економіст про ціну на бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути