Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2018 12:33

Впровадження "Роттердам+" позитивно позначається на державній вугільній галузі - Волинець

Впровадження "Роттердам+" позитивно позначається на державній вугільній галузі - Волинець
Голова Незалежної профспілки гірників України і Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець заявив, що з моменту прийняття формули "Роттердам+" держшахти отримали понад 5 млрд. грн.Фото: Український інтерес

Впровадження формули розрахунку вартості вугілля в структурі ціни електроенергії ("Роттердам+") дозволило знизити темпи зростання заборгованості по заробітних платах на державних шахтах. Таку думку висловив голова Незалежної профспілки гірників України і Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.

"Завдяки формулі "Роттердам+" ціна виросла, і держшахти з моменту прийняття формули отримали понад 5 млрд грн, що дозволило сповільнити динаміку зростання заборгованості із зарплати. Частина цих коштів також була спрямована на поточні потреби, на забезпечення виробничих процесів", - зазначив він.

За словами Волинця, імпортний паритет позитивно позначається на державній вугільній галузі. "Ми однозначно очікуємо, що позитивно і далі відіб'ється. Адже в останні чотири роки держава ні копійки не виділяла на держшахти, і ці кошти, 5 мільярдів - вони як порятунок для галузі", - додав він.

Нагадаємо, раніше Міненерговугілля підняло вартість вугілля для державних шахт до 2535 грн/тонна. У відомстві зазначають, що така ціна відповідає цифрі, розрахованій за методикою НКРЕКП "Роттердам+" для грудня 2017 - березня 2018 рр.

Зараз ви читаєте новину «Впровадження "Роттердам+" позитивно позначається на державній вугільній галузі - Волинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути