четвер, 28 березня 2019 12:58

Воду не відключать: уряд знайшов вихід

Воду не відключать: уряд знайшов вихід
Водоканали з 1 квітня не припинять водопостачання населення. Фото: Depo.ua

Українців у квітні не відключать від водопостачання. Кабмін продовжив дію безстрокових договорів держпідприємства "Укрінтеренерго" з водоканалами.

"Це рішення дозволить працювати водоканалам, які поки не мають іншого постачальника електроенергії. Крім того, уряд дозволив водоканалам укладати з Укрінтеренерго договори про реструктуризацію заборгованості за електроенергію", - заявив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, йдеться на сайті уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киянам повернули гроші за світло

Разом з депутатами уряд підготував законопроект про безперебійні поставки електроенергії суб'єктам господарювання, які надають комунальні послуги. Документ знаходиться на розгляді у Верховній Раді.

"Можливості платити авансову плату водоканали не мають. Вони поставляють воду тільки після того, як отримають плату від населення, оптових і промислових споживачів. А на це йде мінімум місяць. Тому прийняття цього закону є вкрай необхідним", - наголосив Зубко.

За законом "Про ринок електричної енергії" до 1 січня 2019 року підприємства мали укласти договори на поставку електроенергії з компаніями. Однак трейдери відмовляються укладати ці угоди, адже водоканали заборгували за електроенергію близько 6 млрд грн. Заборгованість з'явилася, бо тариф водоканалів не покриває всіх витрат підприємств.

Зараз ви читаєте новину «Воду не відключать: уряд знайшов вихід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути