середа, 27 березня 2024 08:27

Влітку може виникнути дефіцит електроенергії - Yasno

Влітку може виникнути дефіцит електроенергії - Yasno
Багато об'єктів генерації зазнали пошкоджень. Фото: Pexels

Через обстріл України 22 березня цього літа може виникнути дефіцит електроенергії.

Багато об'єктів генерації зазнали пошкоджень, сказав генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко під час телемарафону, пише Gazeta.ua.

Компанія ДТЕК через обстріл втратила половину своїх генеруючих потужностей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Били всім, що є під рукою" - в Укренерго оцінили масштаби російської атаки

"Уражені декілька типів генеруючих потужностей, велика кількість ТЕЦ, об'єкт гідрогенерації. Також росіяни багато разів поцілили у мережеві вузли Укренерго, трансформатори тощо. Ця атака одночасно руйнує можливість наших систем передавати електроенергію і зменшує можливості її генерації", - вказав він.

Пошкодження дуже серйозні. Зараз енергетики всієї України працюють над відновленням. Але це може зайняти місяці і навіть більше.

У ніч на 25 березня російські окупанти атакували Одеську область. Цілили по енергетичній інфраструктурі. Частина Одеси залишилася без світла.

Після нічної атаки в Одесі не працюватиме електротранспорт. У звя'зку із тимчасовою зупинкою роботи міського електротранспорту з автобусними перевізниками опрацьовано питання випуску на лінію більшої кількості рухомого складу, а також збільшення використання на магістральних маршрутах автобусів середнього та великого класів.

Дитячі садочки Одеси, які станом на 8:00 не мають світла, прийматимуть дітей у чергові групи. Приготування їжі у них неможливе, тому батьків просять нагодувати дитину вдома. Заклади, в яких електропостачання відновлено, працюватимуть у звичайному режимі.

Зараз ви читаєте новину «Влітку може виникнути дефіцит електроенергії - Yasno». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути