Ексклюзиви
середа, 15 травня 2013 23:52

Влада Януковича не піде на тіньову приватизацію ГТС — експерт

Влада Януковича не піде на тіньову приватизацію ГТС — експерт
Валерій Боровик. Фото: foto.delfi.ua

Чинна влада на чолі з президентом Віктором Януковичем не наважиться реалізувати тіньову приватизацію газотранспортної системи (ГТС) України.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив Валерій Боровик, голова правління альянсу "Нова енергія".

"Влада не піде на такий крок – тіньову приватизацію газотранспортної системи країни, бо це доволі системоутворюючий об'єкт для енергетичної безпеки України, Європи. До того ж у світі таких об'єктів дуже мало", - зазначив експерт.

"Тому приватизувати, як нині говорять деякі політологи, для сім'ї президента чи для інтересів російських разом із наближеними до президента, думаю, не вдасться. Здоровий глузд у цьому питанні переможе", - вважає Боровик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ГТС України може привласнити Сім'я" - Небоженко

Водночас, за його словами, сьогодні відбувається процес підготовки до здачі української ГТС в оренду або утворення консорціуму на двох – між Росією і Україною.

"Це є згубним для України, - переконаний експерт. - Тому що, коли ми вибираємо між консорціумом Росія-Україна і Росія-Україна-Європа, то це вибір системоутворюючих, ціннісних понять між тіньовим управлінням газотранспортною системою, цим структуруючим об'єктом в економіці держави, і відкритим, прозорим ринком, відкритими юридичними процедурами, юридичним полем європейським, яке буде у разі створення тристороннього консорціуму", - пояснив Боровик.

"І це важливо для кожного депутата, який перед тим, як приймати закон про те, щоб дозволити приватизувати такий об'єкт, мусить визначитися: чи готовий він, голосуючи за цей закон, фактично дозволити правлячій сім'ї, нинішній владі тіньову приватизацію цього об'єкта", - зауважив представник "Нової енергії".

Зараз ви читаєте новину «Влада Януковича не піде на тіньову приватизацію ГТС — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути