середа, 08 травня 2013 14:45

Арбузов хоче, щоб пошвидше дозволили оренду ГТС і приватизацію "Нафтогазу"

Арбузов хоче, щоб пошвидше дозволили оренду ГТС і приватизацію "Нафтогазу"
Сергій Арбузов сподівається, що Рада прийме закон про реформування НАК. Фото: telegraf.com.ua

Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов сподівається на прийняття парламентом вже найближчим часом зареєстровано 26 квітня законопроекту №2937 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів з метою реформування НАК "Нафтогаз України".

"Я можу відповісти, для чого цей законопроект був розроблений і що очікує уряд від його прийняття: це необхідно було зробити для продовження реформування цієї галузі і цей крок продиктований побажаннями Європейського Союзу для того, щоб навести порядок у цій галузі", - сказав Арбузов журналістам в середу в Києві.

Він висловив надію, що у Верховній Раді буде єдність у прийнятті рішень, і найближчим часом всі закони, яке подав уряд, будуть прийняті.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, як прийняття цього законопроекту відіб'ється на переговорах з Російською Федерацією про зниження ціни на газ, Арбузов зазначив, що "цей закон приймається не під когось - він приймається в принципі".

"Якщо він буде прийнятий і будуть розвиватися події, всі бажаючі будуть бачити, як це відбувається - тобто тут немає ніякої проблеми ні з Євросоюзом, ні з Росією. Це рішення, яке приймає держава на своєму рівні", - зазначив він.

На майбутньому тижні Рада повинна працювати в пленарному режимі.

Нагадаємо, Кабінет міністрів пропонує Раді зняти заборону на приватизацію державних підприємств, дочірніх підприємств "Нафтогазу", що здійснюють діяльність з транспортування газу магістральними трубопроводами та зберігання його у підземних сховищах, а також підприємств, установ, організацій, утворених внаслідок їх реорганізації. Також Кабмін пропонує дозволити оренду об'єктів магістрального трубопровідного транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Арбузов хоче, щоб пошвидше дозволили оренду ГТС і приватизацію "Нафтогазу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути