Ексклюзиви
середа, 24 квітня 2013 09:35

Власник "Укртелекому" фактично втратив 3,5 мільярда - ФДМ

Власник "Укртелекому" фактично втратив 3,5 мільярда - ФДМ
Олександр Рябченко: Немає необхідності ні реприватизовувати, ні викуповувати "Укртелеком". Фото: zn.ua

Ринкова капіталізація ПАТ "Укртелеком" нині становить 7 млрд грн, що на 3,5 млрд грн менше, ніж до приватизації компанії.

Про це повідомив голова Фонду державного майна (ФДМ) Олександр Рябченко в ефірі Українського радіо.

"10 мільярдів 750 мільйонів ми отримали (від приватизації "Укртелекому"). Були жорсткі суперечки. Були серйозні зауваження, які зводилися до того, що треба почекати років два - ціна підніметься, і тоді продамо вигідніше для держави. Я дуже радий, що ми тоді перемогли, перетиснули, відстояли свою позицію, провели конкурс, який намагалися збити, і продаж відбувся. Бо якщо сьогодні подивитися на ціну "Укртелекому", на ринкову капіталізацію, то це 7 мільярдів гривень ... Новий власник втратив 3,5 мільярда", - сказав Рябченко.

За його словами, зараз немає необхідності ні реприватизовувати, ні викуповувати "Укртелеком".

"Якщо хоче держава повернути "Укртелеком" у свою власність, то їй вигідніше купити за 7 мільярдів. А питання реприватизації, яке час від часу підіймається, це буде коштувати державі 10 мільярдів 750 мільйонів. Зрозуміло, що якщо є інтерес, то треба викуповувати за 7 мільярдів без всяких політичних рішень, без спеціальних законів, без усяких реприватизацій. Але я не думаю, що варто це робити, бо кожна держава має дивитися на інвестора як на партнера і шукати шляхи не як у інвестора забрати об'єкт (це не так складно), а як зробити так, щоб інвестор, як би не було складно, хотів розвивати підприємство", - зазначив Рябченко.

Нагадаємо, 11 травня 2011 року ФДМ та ТОВ ЕСУ (ESU) підписали акт прийому-передачі пакета акцій "Укртелекому". Акт був підписаний після того, як ESU повністю розрахувалася за 92,79% акцій підприємства, виплативши до державного бюджету 10 млрд 575,1 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Власник "Укртелекому" фактично втратив 3,5 мільярда - ФДМ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути