Ексклюзиви
понеділок, 09 липня 2012 11:52

Власник колишньої "Криворіжсталі" може закрити підприємства в Європі - ЗМІ

Власник колишньої "Криворіжсталі" може закрити підприємства в Європі - ЗМІ
Проблеми світової економіки, за словами Лакшмі Міттала, викликають серйозні побоювання. Фото: noviny.su

Сталеливарна компанія ArcelorMittal, можливо, готується до закриття низки підприємств в Європі, пише газета Financial Times.

На питання FT, чи готується ArcelorMittal закрити якісь підприємства крім двох вже зупинених заводів у Бельгії, представник компанії зазначив, що "про такі плани поки оголошено не було".

Небажання ArcelorMittal підтвердити обіцянку зберігати в дії основні європейські підприємства викликало побоювання, що компанія незабаром оголосить про закриття невеликих заводів в регіоні.

За оцінками експертів, виробництво сталі в наступні п'ять років буде істотно перевищувати попит у зв'язку з ослабленням темпів зростання китайської економіки і споживання сталі цією країною.

Глава ArcelorMittal Лакшмі Міттал в інтерв'ю FT заявив, що "триваюче падіння попиту на сталь в Європі створило суттєвий дисбаланс з потенційними поставками". Проблеми світової економіки, за словами Міттала, "викликають серйозні побоювання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогазу" знадобилось ще 2,5 мільярда гривень кредиту

Основними кандидатами на закриття, на думку експертів, є невеликі підприємства у Франції, Німеччині та Іспанії. Крім того, можуть бути закриті заводи в Румунії та Польщі, що належали Мітталу ще до покупки Arcelor в 2006 році.

ArcelorMittal працює в більш ніж 60 країнах, має виробничі потужності на чотирьох континентах. У Росії компанії належить "Вугільна компанія "Північний Кузбас", що поставляє видобуте в Кемеровській області коксівне вугілля на український меткомбінат "АрселорМіттал - Кривий Ріг". Також компанії належить казахстанське АТ "АрселорМіттал Теміртау"(об'єднує меткомбінат в Теміртау, 8 вугільних шахт в Карагандинській області і 4 рудника з видобутку залізної руди в Карагандинській, Акмолинської і Кустанайської областях).

Зараз ви читаєте новину «Власник колишньої "Криворіжсталі" може закрити підприємства в Європі - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути