понеділок, 05 липня 2021 18:30

Витрачають мільйони гривень: назвали найбільш затребуваний товар літа

У червні попит на установку кондиціонерів зріс майже у вісім разів, порівняно з травнем.

"Українці масово замовляють послуги з установки, ремонту й обслуговування кондиціонерів. Пік замовлень припадає на червень. У перший місяць літа на установку кондиціонерів було створено 2200 замовлень, що у вісім разів більше, ніж у травні. І майже в 3,5 рази перевищує показники за минулі пів року", - розповіла Gazeta.ua Ольга Сорока, керівник відділу маркетингу Kabanchik.ua.

Автор: Олена Луценко
  У розпал сезону одне замовлення в середньому обходиться українцям на 20% дорожче, ніж в минулому році - 3000 гривень
У розпал сезону одне замовлення в середньому обходиться українцям на 20% дорожче, ніж в минулому році - 3000 гривень

У розпал сезону одне замовлення в середньому обходиться українцям на 20% дорожче, ніж торік - 3 тис. грн. Один майстер може виконати від 10-12 замовлень на місяць. Заробляє 22-26 тис. грн.

"Сумарно за червень на установку кондиціонерів українці витратили 6,3 мільйона гривень. Це в чотири рази більше, ніж за попередні пів року. Але на 20 відсотків менше, ніж за аналогічний період торік. Це пояснюється тим, що температура істотно збільшилася тільки після 20 червня і сезон установок був відстрочений. А торік на початку червня відмітка градусника вже досягала 30 градусів", - говорить експерт.

Також затребувані послуги з ремонту кондиціонерів. Проти травня попит збільшився майже в 14 разів. Середній чек підріс на 6% - до 860 грн за одне замовлення.

"Через ажіотаж майстри завантажені замовленнями. Деяким клієнтам доводиться трохи почекати ", - зазначила Ольга Сорока.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 25% українців купують вітчизняні товари, навіть якщо ті дорожчі - дослідження

У сім разів більше замовлень надійшло на обслуговування спліт-систем. В основному фахівців наймали, щоб провести діагностику, замінити дренажну помпу, почистити та заправити кондиціонер фреоном. Середній чек виріс на 6% - 940 грн за одне замовлення.

Магазини техніки пропонують настінні кондиціонери від 6 тис. грн, що на підлогу - від 3 тис. Вентилятори можна купити від 200 грн.

У Києві зафіксували нові температурні рекорди. 26 червня, після полудня стовпчик термометра показав + 32,2°C, повторивши максимальне значення температури повітря для цього дня, яке фіксували 1939 року.

Стовпчики термометрів у ніч на 26 червня не опускалися нижче +22,4°C, що на 1,8°C тепліше, ніж це було 1901-го, повідомили в Центральній геофізичній обсерваторії ім. Бориса Срезневського. 25 червня в столиці також зафіксували новий температурний рекорд. Середньодобова температура повітря становила + 28,3°C, що на 1,7°C вище рекордного значення температури для цього дня 1957 року.

Зараз ви читаєте новину «Витрачають мільйони гривень: назвали найбільш затребуваний товар літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути