Ексклюзиви
пʼятниця, 23 серпня 2024 18:20

Виробник спрогнозував подальші ціни на картоплю в 2024 році

Виробник спрогнозував подальші ціни на картоплю в 2024 році
Виробник спрогнозував подальші ціни на картоплю в 2024 році. Фото: agroportal

Врожай картоплі в Україні 2024 року буде меншим, ніж торік.

Хоча деякі виробники цього року збільшили площі під цим бульбоплодом, проте були проблеми із насіннєвим матеріалом, крім того, на полях фіксують багато хвороб. Про це у коментарі Zemliak повідомив директор ПрАТ НВО "Чернігівеліткартопля" Ігор Шкурко.

"Зараз ціна з урахуванням ПДВ на нормальну картоплю, яка може довго зберігатися, становить 12 грн/кг. Йдеться про середньоранні сорти. Водночас середньостиглі, пізні сорти картоплі, врожай яких закладатиметься на зберігання, коштуватимуть дорожче", - прогнозує спеціаліст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на капусту почали знижуватися: скільки просять за кілограм

Шкурко у коментарі зазначив, що у вересні буде невелике падіння ціни на картоплю, як завжди. У цей період населення почне масово копати врожай та продавати закупівельникам, оскільки людям знадобляться кошти на власні потреби.

"Оптова ціна картоплі сягне 20 грн/к. Думаю, що закупівельних цін, як деякі прогнозують, на рівні 35 грн/кг не буде. Такі ціни можна буде побачити хіба що в роздріб у супермаркетах для кінцевих споживачів", - каже він.

Шкурко впевнений, що ціна картоплі буде не меншою, ніж була. По 3 грн/кг, як було на початку минулого сезону у вересні - жовтні, продавати ніхто не буде.

Представникам українських тепличних комбінатів цього тижня вкотре вдалося підвищити відпускні ціни на наявні обсяги помідорів.

Зміцнення позитивних цінових тенденцій учасники ринку пояснюють тим, що традиційно, наприкінці серпня - на початку вересня попит на тепличний томат починає зростати, тоді як вибірки в теплицях скорочуються через сезонний фактор, повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Так, на сьогоднішній день комбінати готові відвантажувати тепличний томат не дешевше за 35–50 грн/кг ($0,85-1,21/кг), що в середньому на 13% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Зараз ви читаєте новину «Виробник спрогнозував подальші ціни на картоплю в 2024 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути