Ексклюзиви
неділя, 19 березня 2017 13:56

Винайшли банківські картки із кукурудзи та цукрової тростини

Винайшли банківські картки із кукурудзи та цукрової тростини

Український державний банк "Укргазбанк" найближчим часом планує випустити екологічно чисті платіжні картки, виготовлені з біосировини. Це буде альтернатива пластиковим карткам.

Про це повідомив голова правління банку Кирило Шевченко у Facebook.

"Незабаром клієнти Укргазбанку зможуть забути про звичний "пластик". Спільно з Mastercard, що буде виготовлятися виключно з біосировини – зерна кукурудзи та цукрової тростини. Жодної шкоди для довкілля після утилізації. А ще до карти додається сертифікат на посадку іменного паркового дерева", - каже Кирило Шевченко.

В мережі здивувалися ідеї і поцікавилися про вартість "зеленої" картки.

"Нарешті дійшло, що треба відмовлятися від пластику і переходити на біосировину", - пише у коментарях Анна Соловей.

"Вартість карти з обслуговуванням і повним пакетом привілеїв, включаючи консьєрж-сервіс коштує 500 грн в місяць. Сертифікат "озеленює". Покажемо, де і яке сааме дерево буде рости" – додав Шевченко.

Термін експлуатації – 3 роки. Термін повного утилізації в землі після цього 2 роки, зазначив Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці винайшли ліки з антарктичних мікробів

У Франції з'явилися перші банківські картки з вбудованим РК-екраном. Екран використовується не для демонстрації грошових сум, а для покращення безпеки.

Для здійснення транзакції за допомогою дебетової або кредитної картки потрібне введення коду CVV, що складається з трьох цифр, який надрукований на зворотній стороні картки.

Нові банківські картки, розроблені компанією Oberthur Technologies, мають на місці CVV-коду невеликий сегментний РК-екран. Технологія називається Motion Code, екран відображає аналог PIN-коду. Він змінюється щогодини протягом трьох років. У зловмисника буде всього година, щоб скористатися викраденим кодом. За цей час потерпілий цілком може звернутися в банк з проханням заблокувати украдену картку.

Зараз ви читаєте новину «Винайшли банківські картки із кукурудзи та цукрової тростини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути