середа, 24 квітня 2013 08:37

Вексель міг би стати ефективним інструментом для подолання невідшкодованого ПДВ - експерт

Вексель міг би стати ефективним інструментом для подолання  невідшкодованого ПДВ - експерт
Фото: ukrpohliad.or

Податковий вексель міг би стати ефективним інструментом для того, щоби подолати  невідшкодований ПДВ з боку держави.

Про це а ефірі 5 каналу сказала виконавчий директор Європейської бізнес асоціації Анна Дерев'янко, коментуючи ухвалений у першому читанні законопроект щодо запровадження векселів.

"Питання відшкодування ПДВ виникла не сьогодні і не вчора. Це дійсно проблема, яка накопичувалася роками. Ця проблема кожного року, з початку незалежності держави, поставала перед бізнесменами", - наголосила вона.

Водночас, експерт додала, що в тому законопроекті,  який було прийнято за основу, а також в попередньому законопроекті, який було прийнято у 2012 році, немає погашення обігу векселів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Регіонів" запевнили, що законопроект про векселя ще буде доопрацьовано

" А саме цей документ буде прийнятий на засіданні Кабміну. І саме від цього буде залежатиме, як бізнес сприйматиме цей інструментарій", - пояснила Дерев'янко.

Вона уточнила: "Податковий вексель міг би стати ефективним інструментом для того, щоби подолати  невідшкодований ПДВ з боку держави, якщо перелік операцій, на які може розраховуватися векселями, буде досить широким. Також додаткові векселі мають застосовуватися на кордоні під час сплати податкових зборів підприємствам, перед якими заборгувала держава. А також використовувати цей вексель, як елемент сплати перед державними підприємствами: якщо вони купують в них товари чи послуги".

Зараз ви читаєте новину «Вексель міг би стати ефективним інструментом для подолання невідшкодованого ПДВ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути