четвер, 18 квітня 2013 17:49

Рада хоче дозволити виплачувати борги з ПДВ казначейськими векселями

Рада хоче дозволити виплачувати борги з ПДВ казначейськими векселями
Рада прийняла в першому читанні за основу законопроект №2845.

Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу законопроект № 2845, згідно з яким борги з ПДВ пропонується виплачувати казначейськими векселями.

"За" законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури з фінансових векселів" проголосували 239 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Законопроектом передбачається, що порядок видачі, обігу, погашення та стягнення з фінансових банківських векселів затверджується Національним банком України, а порядок видачі, обігу та погашення фінансових казначейських векселів, що випускаються центральним органом виконавчої влади, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, затверджується Кабінетом міністрів України відповідно з законом про Державний бюджет на відповідний рік.

Уточнюється, що фінансовий казначейський вексель видається у документарній формі або у формі електронного документа та визначається порядок підписання векселя, складеного у формі електронного документа. При цьому пропонується визначити, що видача фінансових казначейських векселів України є частиною бюджетного процесу і не підлягає регулюванню Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

У Податковому кодексі пропонується встановити, що до 1 січня 2014 року органи, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, на підставі отриманих висновків відповідних органів державної податкової служби із зазначенням сум податку на додану вартість, що підлягають відшкодуванню з бюджету, можуть відповідно до закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" за заявою платників податків видавати їм зазначені у висновках суми бюджетного відшкодування шляхом видачі фінансових казначейських векселів.

Зазначимо, опозиції я голосувала проти ухвалення відповідного закону.

Зараз ви читаєте новину «Рада хоче дозволити виплачувати борги з ПДВ казначейськими векселями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути