Червона ікра горбуші і кети подорожчала на 20% у річному вимірі.
Сезон промислу ікри горбуші і кети на Алясці триває з кінця червня по вересень, тому ціна закупівлі фактично не змінюється з жовтня по травень. Уся легальна ікра в Україні приходить саме з Аляски, розповідає агентство "Українські Новини".
На ціну впливають 2 фактори: курсова різниця гривні до долара і поганий улов. Цього року риби прийшло на 30-40% менше, тому вартість ікри вища.
Ікра горбуші на українському ринку коштує 1,8 - 2 тис грн/кг, кети – 2 - 2,4 тис грн/кг, форелі – 1,4 - 1,6 грн/кг.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, що буде з цінами на гречку
Ікра форелі, яку Україна імпортує з Данії, Норвегії та Фінляндії, є аквакультурною. Тобто її можна знайти на ринку впродовж всього року. Ціна цієї ікри може бути нижчою за торішню, тому що через пандемію Covid-19 ресторани в Європі роблять менше замовлень.
На початку 1-го зимового місяця суттєво подорожчали тепличні овочі. Зокрема, 1 кг огірків в супермаркетах коштує 44,90 грн. На ринку за них просять 40 грн. Прогнозують, що ціни і надалі зростатимуть.
Коментарі