вівторок, 08 серпня 2017 21:10

В яких областях України найнижчі ціни

В яких областях України найнижчі ціни
Найдешевше сало коштує в Тернопільській області - 29,8 гривень за кілограм. Фото: Всвіті

У Києві сало коштує утричі дорожче, ніж на Тернопільщині. Про це написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"Різниця в ціні просто космічна – 61 гривня. За даними Держстату, у столиці середня ціна - 91,4 гривні, а на Тернопільщині – 29,8 гривень за кілограм", - говорить Дорошенко

Різниця у ціні на вершкове масло по Україні - майже 39 грн. Найвища вартість у Київській області,складає 163,2 грн. У Тернопільській області – 124,4 грн/кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці за півроку продали банкам майже 2 млрд доларів

"Третій у рейтингу - м'який сир, з різницею ціни майже 31 гривня. На Волині кілограм коштує 101,6 гривень, на Житомирщині – 124,4. На четвертому місці - яловичина. Різниця в ціні - 30 гривень. У Чернівецькій області кілограм коштує 123,2, на Полтавщині – 93,2.

Вартість вареної ковбаси по Україні відрізняється на 19 грн. Найвища ціна на Одещині – 76,7 грн., найнижча на Буковині – 58,1 грн/кг.

"Викликана така велика різниця в цінах не тільки реальним станом речей. Але й повною катастрофою органів статистики та моніторингу. Уряд повинен взятись за галузь статистики, тому що всі економічні кроки базуються на цифрах, які надає Держстат", - додав Дорошенко.

Протягом місяця, після скасування державного регулювання цін, подорожчали 11 з 23 соціальних продуктів.

Зараз ви читаєте новину «В яких областях України найнижчі ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути