Ексклюзиви
пʼятниця, 12 січня 2018 13:13

В Україну щодня завозять літак доларів

В Україну щодня завозять літак доларів
Українці практично не продають валюту, навіть якщо в цьому є необхідність. Чекають, що курс піде ще вище. Водночас, бажаючих купити долари побільшало. Фото: Бизнес портал fdlx.com

Кожного дня в аеропорту Бориспіль приземляється літак з готівковими доларами. Виною тому ажіотажний попит на валюту, який останнім часом спостерігається в Україні.

"Ще до Нового року українцям вистачало двох-трьох літаків у тиждень. Та й то, завезений кеш йшов не в обмінники, під чистий продаж населенню, а для виплати депозитів і грошових переказів", - розповів директор одного із комерційних банків Ігор Львов, пише ubr.ua.

Експерт каже, що зараз українці практично не продають валюту, навіть якщо в цьому є необхідність. Чекають, що курс піде ще вище. Водночас, бажаючих купити долари побільшало. У результаті, банки змушені закуповувати долари і євро за кордоном і літаками привозити їх у країну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на бензин піднімуться до рекордних 40 грн - експерт

"Завозять здебільшого Приватбанк і Ощадбанк - у них найбільші мережі відділень. А вже від них долари і євро розходяться до інших фінустанов. Везуть з Франкфурта. Сховища банків Англії, Швейцарії та Німеччини розміщені в цьому місті", - коментує фахівець.

Національний банк України на 12 січня встановив курс долара на рівні 28,44 грн. Це на 12 коп. більше, ніж було вчора. Євро подорожчав на 21 коп. Сьогодні коштує 34,18 грн. Курс російського рубля - 49 коп.

Зараз ви читаєте новину «В Україну щодня завозять літак доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути