середа, 09 серпня 2017 13:19

В Україні з'явиться 4G

В Україні з'явиться 4G
Операторам зв'язку можуть дати ліцензію на розгортання зв'язку четвертого покоління. Фото: asia.in.ua

Операторам зв'язку можуть дати ліцензію на розгортання зв'язку четвертого покоління (4G).

Кабінет міністрів України прийняв рішення про проведення конкурсу на видачу такого дозволу 9 серпня, пише "Апостроф".

"Цей проект постанови дозволить запровадити в Україні зв'язок 4G. Документ дозволить Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ. - Gazeta.ua) підготувати і провести тендери з продажу ліцензій на користування радіочастотним ресурсом у діапазоні 1800 мегагерц", - заявив перший віце-прем'єр України Степан Кубів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві вперше підключили Wi-Fi

За його словами, Україна на 15 років відстала від розвинених країн з впровадженням зв'язку 3G і вже на 7 років відстає з впровадженням 4G.

Кубів також зазначив, що 2020 року очікують визначення в Україні вже наступного покоління зв'язку 5G, однак для цього уряду необхідно прийняти ще низку документів.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман оприлюднив проект плану заходів з цифровому розвитку України 2017 року. Згідно із цим проектом, в Україні до кінця четвертого кварталу планують впровадити технологію мобільного зв'язку 4-го покоління (4G), забезпечивши проведення конкурсу з розподілу радіочастотного ресурсу (РЧР) для 4G.

За проектом також заплановано до кінця 2017-го розробити план заходів розвитку та використання широкосмугового доступу до мережі інтернет, до жовтня 2017 року - розробити план заходів щодо стимулювання і підтримки впровадження технології блокчейн в держсекторі і базових секторах української промисловості.

Заступник голови Адміністрації президента України з питань проведення адміністративних, соціальних і економічних реформ Дмитро Шимків сказав, що 4G може принести до бюджету країни 2017 року понад 6 млрд грн, а користувачам якісний голосовий зв'язок в цифрі та якісний доступ для даних, але головне накрити всю країну якісним швидкісним інтернетом.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явиться 4G». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути