пʼятниця, 04 грудня 2020 18:20

В Україні змінилися платіжки за воду та опалення: як тепер сплачуватимемо

В Україні змінилися платіжки за воду та опалення: як тепер сплачуватимемо
Для постачальників послуг встановили новий дедлайн з установки лічильників тепла і води. Фото: pixabay.com

Верховна Рада схвалила закон, що захистить інтереси споживачів і покращить роботу виконавців комунальних послуг. Тепер в Україні зміниться вид платіжок за опалення і воду, а також спроститься процес укладення договорів на надання послуг.

Такі зміни передбачає прийнятий Верховною Радою законопроєкт №2458, повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України.

Платіжка за постачання теплової енергії та гарячої води стане зрозумілішою. Кількість платежів для публічного договору приєднання зменшили до 3.

За тепло - плата за послугу з постачання теплової енергії; плата за послугу з постачання гарячої води; плата за абонентське обслуговування.

За воду: плата за послугу з централізованого водопостачання; плата за послугу з централізованого водовідведення; плата за абонентське обслуговування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на постачання газу планують підвищити на 80%

Тепер закон чітко встановлює умови техобслуговування. А відповідальним за його проведення стане оператор газорозподільних систем (або інший суб'єкт господарювання, який має право на виконання таких робіт).

Зміни торкнулись і порядку укладення договорів у сфері комунальних послуг. Публічний договір приєднання дозволить підприємствам миттєво переводити всіх споживачів на нові договори.

Також для постачальників послуг встановили новий дедлайн з установки лічильників тепла й води. Нові правила дають час на встановлення лічильників до 1 серпня 2022 року. Після цієї дати за їхню відсутність штрафуватимуть – але не самих споживачів, а компанію, яка надає послуги.

Зі споживачами комунальних послуг у приватному секторі і в багатоквартирних будинках укладуть нові договори теплопостачання, постачання гарячої води, централізованого водопостачання.

Зараз ви читаєте новину «В Україні змінилися платіжки за воду та опалення: як тепер сплачуватимемо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути