Ексклюзиви
вівторок, 19 червня 2018 21:10

В Україні запрацюють банкомати для обміну валют

В Україні запрацюють банкомати для обміну валют
З 1 січня 2019 року українці зможуть купити валюту через спеціальні банкомати. Після здійснення операції отримуватимуть чек. Фото: cleveland.com

З 1 січня 2019 року українці зможуть купувати та продавати іноземну валюту через платіжні термінали і банкомати.

Людина зможе внести в апарат готівку, а взамін отримати обрану валюту. Також користувач отримає чек із зазначеною сумою операції, курсом конвертації та особистими даними. Останні вказуються при конвертаціях понад 150 тис. грн, пише ubr.ua.

При цьому будь-який бажаючий матиме право на зворотну операцію протягом 15 хв. Якщо вирішив, що його обслужили за невигідним курсом або просто передумав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців не мають банківського рахунку

"Україна мала досвід прийому іноземної валюти через платіжні термінали, але без видачі банкнот. Фактично конвертація відбувалася в системі інтернет-банкінгу, але була закрита до нормативного врегулювання. Одночасне приймання готівки та її видачу технічно можна було б реалізувати на спеціальних банкоматах. У нас таких десь десяток. Однак поки що вони налаштовані на роботу з гривнею. Про закупівлю нових апаратів можна буде говорити, якщо побачимо попит на нову послугу", - каже прес-секретар одного з банків Олег Серга.

Водночас фінансисти сподіваються, що незабаром Нацбанк дасть офіційний дозвіл не лише на готівковий, але і на безготівковий валютообмін.

В Україні діють нові правила купівлі валюти. Тепер банки не передають інформацію про угоду в Податкову службу не залежно від суми покупки. Крім того, купівля валюти можлива без надання паспорта громадянина України. Однак це не стосується тих випадків, коли сума покупки перевищує 150 тис. грн. За новими правилами, велику суму доларів замовити не можна. Клієнт може звернутися у відділення банку і купити наявну суму в іноземній валюті. Якщо вона недостатня, звернутися до іншого банку.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запрацюють банкомати для обміну валют». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути