четвер, 21 липня 2016 13:08

В Україні випиляли 10 тисяч гектарів лісосмуг

В Україні випиляли 10 тисяч гектарів лісосмуг

Понад 10 тис. га полезахисних смуг, які захищають від посухи і ерозії ґрунту знищили в Україні за 20 років. Про це повідомила Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру за результатами моніторингу стану захисних насаджень.

Дослідження проводили в 12 регіонах, де проблема збереження родючих грунтів стоїть гостро: Вінницька, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська області.

"У всіх без винятку зазначених адміністративно-територіальних одиницях виявлено серйозне відхилення фактичних показників площ зелених захисних насаджень, визначених за даними експлікації землі в проектах роздержавлення і приватизації земель сільськогосподарських підприємств (1995-1997 роки). Загальні втрати в 12 регіонах становлять 10 071 гектарів", - йдеться в повідомленні.

Дерева в більшості випадків вирубують місцеві жителі для перепродажу у вигляді дров або пиломатеріалу.

Найбільші втрати захисних лісосмуг полів зафіксовані в Південних регіонах України: Херсонській (3271,2 га), Запорізькій (2266,4 га), Миколаївській (1653,8 га) та Одеській (1638,1 га) областях. Інші адміністративно-територіальні одиниці отримали менші, але суттєві втрати: Кіровоградська (958 га), Хмельницька (122,1 га), Дніпропетровська (76 га) та інші області.

Зараз ви читаєте новину «В Україні випиляли 10 тисяч гектарів лісосмуг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути