четвер, 08 липня 2021 21:58

В Україні подорожчають яйця

В Україні подорожчають яйця
Ціна на яйця може вирости до 40 грн за десяток. Фото: Pexels

У найближчі тижні в Україні може вирости вартість яєць.

Про це повідомила аналітик асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Світлана Литвин, передають "Українські новини".

Вартість яєць може піднятися до 40 грн за десяток. Подорожчання яєць на початку року сталося через зниження їх виробництва на 25%. Такого не було протягом останніх 20 років. Скорочення виробництва одночасно пов'язано з ростом на 60% цін на кормові культури для птиці. Знизився експорту яєць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алкогольні напої можуть подорожчати: як зростуть ціни

"У червні 2021 ціна на основні кормові культури - пшеницю і кукурудзу - зросла на 60 відсотків, тоді як ціна на яйця впала на 5-7 відсотків в порівнянні з червнем минулого року. В таких умовах виробникам важко працювати через високого рівня збитковості", - додала Литвин.

Невдовзі в Україні можуть суттєво подорожчати м'ясо та овочі. Причиною експерти називають рекордні ціни на зернові. Поточного року вони сягнули 13-річних максимумів на світових ринках. У результаті подорожчало зерно та комбікорми, які є традиційною складовою кормів для тварин.

Зараз ви читаєте новину «В Україні подорожчають яйця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути