Ексклюзиви
четвер, 01 лютого 2018 13:30

В Україні почав діяти новий стандарт якості автогазу

В Україні почав діяти новий стандарт якості автогазу
Багато компаній-трейдерів і виробників скрапленого газу вже перевели якість свого товару до вищого рівня. Фото: Униан

З 1 лютого в Україні набув чинності новий стандарт якості автогазу.

"З сьогоднішнього дня в Україні почав діяти новий стандарт якості автогазу. Його вимоги значно вищі за чинний до сьогодні ДСТУ. Так, за новими правилами вміст сірки в автогазі не повинен перевищувати 50 грам на тонну. Крім цього, має бути вільна вода за температури нуль градусів Цельсія і знижена кількість неграничних вуглеводнів" – повідомив аналітик консалтингової компанії UPECO Олександр Сіренко, пише УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці стали купувати менше пального

Експерт наголосив, що багато компаній-трейдерів і виробників скрапленого газу вже перевели якість свого товару до вищого рівня. Вони перейшли від використання марки "Суміш пропан-бутана технічна" до марки "Пропан-бутан автомобільний".

"Це звичайна справа для ринку, що розвивається, – спочатку зростає обсяг, а потім зростає якість. Багато трейдерів, а також виробники підготувалися заздалегідь і в боротьбі за клієнта перейшли до використання більш якісного товару - марки ПБА", - прокоментував Сіренко.

В останні тижні серпня 2017 року автомобільний газ в Україні рекордно подорожчав. Ціни досягли 16,49-16,99 грн/л. За словами експертів, ситуація виникла через дефіцит пального. З початку вересня ціни на скраплений газ знизилися. На кінець січня 2018 року автогаз у середньому коштує 13,39 грн/л.

Зараз ви читаєте новину «В Україні почав діяти новий стандарт якості автогазу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути