понеділок, 02 жовтня 2017 14:12

В Україні оживає ринок праці

  На одне місце при працевлаштуванні претендують в середньому чотири людини. Фото: rian.com.ua
На одне місце при працевлаштуванні претендують в середньому чотири людини. Фото: rian.com.ua

В Україні 2017 року спостерігається зростання попиту на робочу силу і збільшення числа вакансій. Однак в останні місяці темпи зростання сповільнилися.

Про це повідомляє НБУ.

"В серпні у сезонно скоригованому вираженні потреба роботодавців у працівниках на заміщення вільних робочих місць залишилась майже незмінною. Тривало прискорення зростання кількості вакансій в IT-сфері, сферах дизайну, спорту, діловодства, страхування та юриспруденції. Частка вакансій у цих видах діяльності на початок вересня перевищувала 20% від загальної кількості, - розповідають в Нацбанку.

У більшості інших видів діяльності зростання кількості вакансій сповільнилося. Найсильніше - в медицині і фармацевтиці, видавничій справі та поліграфії, бухгалтерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З бюджету планують виділити 7,3 млрд грн на дослідження

Згідно з даними ДСЗУ рівень навантаження на одне вільне робоче місце в порівнянні з минулим роком суттєво знизився - до чотирьох чоловік.

Найсуттєвіше зниження кількості претендентів на одну вакансію - у фінансовій та страховій діяльності: з 26 до 16 осіб. Річні темпи зростання реальної заробітної плати залишилися незмінними - на рівні 17,2%.

Як повідомлялося, в проект бюджету на 2018 рік закладено підвищення мінімальної зарплати до 3 723 грн. У 2019-му планується зростання до 4173, а в 2020-му - до 4425 грн. На думку експертів, мінімальна зарплата в ідеальному випадку повинна становити не менше 60% від середньої по країні. В цьому році, згідно з прогнозами Мінфіну, середня зарплата досягне 7 104 грн, в наступному - 8 629 грн, в 2019-му - 9 540 грн, а в 2020-му -10 537 грн.

Природний газ подорожчав із 1 жовтня на 19%. У "Нафтогаз України" 1 тис. кубометрів палива коштуватиме 5 873 грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні оживає ринок праці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути