середа, 28 березня 2018 17:21

В Україні нарахували понад тисячу мільйонерів

В Україні нарахували понад тисячу мільйонерів
Станом на 21 березня 2018 року було подано понад 130 тис. податкових декларацій про майновий стан і доходи. Фото: Еспресо.TV

З початку деклараційної кампанії в Україні доходи в сумі понад 1 млн грн задекларували 1 061 громадян. Порівняно з аналогічним періодом минулого року їх кількість зросла більш, ніж на 50%.

Найбільше мільйонерів у Києві. Нараховують майже 40% від загальної кількості — 409 осіб. Водночас у січні поточного року було зафіксовано всього 35 мільйонерів, повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби

Порівняно з минулим роком на 30% зросла кількість тих, хто задекларував право на податкову знижку. Таким чином, 35 тис. громадян буде повернуто 72,1 млн грн. Це на 23,2 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 100 тис. грн - новий "гроза" декларантів назвав майбутню зарплату

Крім цього, станом на 21 березня 2018 року було подано понад 130 тис. податкових декларацій про майновий стан і доходи. Загальна сума задекларованого доходу становить 12,3 млрд грн. Це на 1,8 млрд грн менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Так, більшість декларували дохід у вигляді заробітної плати. Його загальна сума становить близько 4,1 млрд грн. Доходи від успадкованого майна становлять 2,1 млрд грн, від продажу рухомого або нерухомого майна - 1,1 млрд грн.

Екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров оприлюднив щорічну декларацію за 2017 рік. Річний дохід тоді ще відстороненого голови фіскальної служби становив 6 грн відсотків у Укргазбанку. Водночас дружина екс-посадовця Катерина Глімбовська за рік отримала дохід у 9 147 062 грн. Понад 9 млн з них, становила "передача прав та обов'язків за договором про участь у Фонді фінансування будівництва".

Зараз ви читаєте новину «В Україні нарахували понад тисячу мільйонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути