Ексклюзиви
субота, 07 грудня 2019 08:10

В Україні надають преференції у перевезенні російських вантажів — відкритий лист

В Україні надають преференції у перевезенні російських вантажів — відкритий лист
Українські експортери при перевезенні вантажу залізничним транспортом стикаються з нечесною конкуренцією. Фото: vcrti.com.ua

Українські експортери при перевезенні вантажу залізничним транспортом стикаються з нечесною конкуренцією з росіянами. Про це йдеться у листі Полтавського гірничо-збагачувального комбінату до керівництва Державної регуляторної служби України.

За останні місяці через збільшення навантаження на транспортну інфраструктуру у зв'язку з експортом врожаю зернових та імпортом вугілля до опалювального сезону, перевозити вантаж стало набагато складніше, йдеться у зверненні.

Українські вантажі включають до планів перевезень за залишковим принципом. Через це на складах збираються величезні об'єми невивезеної продукції.

Проблема й у непрозорій тарифній політиці Укрзалізниці щодо транзитних перевезень: вона надає знижки до транзитних тарифів та не дозволяє зрозуміти реальну ціну, за якою російські компанії транспортують свої вантажі територією України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністра Криклія просять розібратися, чому українська інфраструктура досі недоступна вітчизняним виробникам

Полтавський ГЗК закликає ДРС України дослідити обсяг наданих знижок при транспортуванні російських транзитних вантажів залізничним і морським транспортом та проаналізувати економічні наслідки для України - у тому числі, збитки українських виробників внаслідок обмежень обсягів українського експорту на користь транзитних вантажів. Зробити висновки щодо доцільності надання преференцій при перевезенні транзитних вантажів.

Раніше гірничо-збагачувальні комбінати України просили чиновників розібратися із труднощами перевезень вантажу. Проблему це не вирішило.

Зараз ви читаєте новину «В Україні надають преференції у перевезенні російських вантажів — відкритий лист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути