субота, 20 травня 2017 10:46

В Україні на чверть зменшилося виробництво вугілля

В Україні на чверть зменшилося виробництво вугілля
В порівнянні з минулим роком цьогоріч виробництво коксу знизилося на 25,2%. До кінця року прогнозують помітне зростання. Фото:Replyua.net

Українські коксохімічні заводи за останні 4 місяці скоротили виробництво металургійного коксу на 25,2% в порівнянні із минулим роком.

"Поки ще падаємо. Але вже починається зростання виробництва. Значно наростила випуск продукції Авдіївка (АКХЗ - ІФ). Там запустили 7-у і 9-у батареї. Також наростив виробництво "ArcelorMittal Кривий Ріг". Тому в цьому і наступному місяці буде зростання обсягів. Також можливий ще один стрибок випуску коксу до кінця року ", - повідомив "Інтерфаксу" генеральний директор "Укркокса" Анатолій Старовойт.

Gazeta.ua: ДТЕК нарощує поставки вугілля із західноукраїнських шахт

Співвідношення українського та імпортного вугілля зберігається на рівні 26-28% і 74-72%.

"Проблем з вугіллям немає. Крім українського видобутку є імпорт - в основному з США, РФ, Казахстану, Польщі, є одна екзотична поставка з Індонезії".

Україна в 2016 році імпортувала з РФ 7 млн. т вугілля. У 2017 році розраховує, зокрема, на 3,5 млн тонн коксівного вугілля власного видобутку, плюс 4 млн тонн імпортувати з далекого зарубіжжя - США, Канади, Індонезії. Також на імпорт з Росії.

Зараз ви читаєте новину «В Україні на чверть зменшилося виробництво вугілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути