вівторок, 29 березня 2022 16:33

В Україні можуть зрости ціни на ліки

В Україні можуть зрости ціни на ліки
Ціни на медпрепарати можуть підвищити. Фото: Unsplash

В Україні можуть підвищити ціни на медичні препарати.

Це пов'язано з коливанням курсу валют та інфляцією, заявив голова Комітету ВР з питань здоров'я нації Михайло Радуцький у Facebook.

Він підкреслив, що фармацевтична промисловість в нашій країна залежить від імпорту. Саме тому близько 90% діючих речовин для препаратів закуповують за кордоном.

Водночас Радуцький наголосив, що значного зростання цін не очікується найближчим часом. Однак через інфляцію ціни можуть незначно коливатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці можуть поскаржитися на завищені ціни в аптеках: поради МОЗ

Також аптечні мережі потребують кредитування від уряду для того, щоб закупити медичні препарати. Адже дистриб'ютhttps://www.facebook.com/radutskyy/posts/373696671429861ори в умовах війни вимагають передоплату, а аптекам потрібні оборотні кошти.

"У перші дні війни значна кількість працівників аптек переїхали до західних областей України. Це призвело до ситуації, коли в аптечних мережах не було кому працювати. У Києві з 1,7 тис. аптек були відкриті лише 200. Щоб виправити ситуацію, ми дозволили залучати до роботи в аптеках студентів медичних та фармацевтичних спеціальностей, працювати в аптеках біля дому", - написав Радуцький.

За його словами, наразі в українській столиці працює 500-600 аптек. Загалом в країні - близько 12 тис.

Уряд знизив податок на пальне з 20% до 7%. Тепер вартість дизеля не перевищуватиме 40 грн, бензину — 36 грн.У перші дні війни ціни різко підскочили, бо Україна втратила майже весь імпорт пального. Брали його в Росії та Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «В Україні можуть зрости ціни на ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути