четвер, 07 грудня 2023 22:41

В Україні можуть початися перебої з соцвиплатами: назвали умови

В Україні можуть початися перебої з соцвиплатами: назвали умови
Перебої з соцвиплатами в Україні можуть початися вже в січні. Фото: ICTV

Без допомоги Сполучених Штатів вже у січні 2024 року в Україні можуть виникнути складнощі з видатками у соціальній та гуманітарній сферах.

Дефіцит бюджету в наступному році - 1,57 трлн грн, які доведеться залучати як на зовнішньому, так і на внутрішньому ринку, прокоментувала очільниця бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в коментарі Forbes.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США на 500% збільшать виробництво снарядів. В Україні ними знищують росіян

"Найгірший сценарій - повернення до друку гривні задля покриття потреб держбюджету, як було на початку російського вторгнення", - зазначає на правах анонімності високопосадовець у Кабміні.

Республіканці в Конгресі США 6 грудня заблокували законопроєкт про надзвичайні витрати на фінансування війни в Україні, вимагаючи в обмін суворих нових обмежень на кордоні США з Мексикою.

Республіканці виступили проти законопроєкту на $111 млрд, який передбачав близько $60 млрд на безпекову допомогу Україні, і ще $14 млрд на озброєння Ізраїлю у війні проти ХАМАС.

Відмова від закону в Сенаті означає, що Україна навряд чи зможе отримати додаткову допомогу від США до кінця року, а, можливо, й довше.

Опір, який законопроєкт зустрів у Конгресі, свідчить про зменшення бажання республіканців підтримувати Україну. Опитування показують, що американці теж втрачають інтерес до надання фінансової допомоги Києву.

Зараз ви читаєте новину «В Україні можуть початися перебої з соцвиплатами: назвали умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути