Ексклюзиви
субота, 11 липня 2020 18:47

В Україні із запізненням почався сезон динь: ціни

В Україні із запізненням почався сезон динь: ціни
Сезон динь в Україні почався із запізненням. Фото: pexels.com

В Україні у продаж надійшли перші в нинішньому сезоні партії вітчизняних динь. Початок сезону баштанних затримали несприятливі погодні умови нинішньої весни.

Про аналіз українського ринку динь пише EastFruit.

За інформацією виробників, сезон даних баштанних в цьому році почався майже на 2 тижні пізніше, ніж роком раніше, через несприятливі погодні умови. Також фермери повідомляють, що дощ і град навесні завдали істотної шкоди врожаю динь, а підвищена вологість може негативно позначитися на якості баштану.

Згідно з даними щоденного моніторингу, ціна на дині на початку сезону озвучується в середньому на 26% вище, ніж торік в аналогічний період. Так, зараз баштанники з південних регіонів України пропонують до продажу перші партії динь за оптовою ціною 25-35 грн/кг (еквівалент $0,93-1,30 за 1 кг).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни низькими будуть недовго: українців попередили про подорожчання салатних овочів

Як відзначають оператори ринку, поки що обсяги пропозиції динь з українських господарств невеликі. При цьому попит на таку продукцію оцінюється як досить високий. Однак масово почати реалізацію динь українські виробники планують не раніше середини липня.

Схуднути можна не тільки на дієті. Смакуючи напоями, теж можна скинути зайві кілограми. Наприклад, приготувати освіжаючий низькокалорійний коктейль з кавуна та дині.

Зараз ви читаєте новину «В Україні із запізненням почався сезон динь: ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути