Ексклюзиви
вівторок, 01 січня 2019 23:50

В Україні дозволили обмін валют в банкоматах і терміналах

В Україні дозволили обмін валют в банкоматах і терміналах
Валюту можна обміняти в банкоматах. Фото: УНІАН

В Україні з початку цього року набувають чинності нові правила валютно-обмінних операцій у частині, що стосуються проведення обміну валют через платіжні пристрої - банківські автомати та платіжні термінали.

НБУ вирішив спростити проведення банками та іншими фінансовими установами операцій з обміну валют ще у червні минулого року, повідомляє прес-служба НБУ.

Зокрема, банкам та іншим фінустановам дозволили проводити валютно-обмінні операції через платіжні пристрої (банкомати, платіжні термінали). "Після доопрацювання програмного забезпечення українці зможуть не тільки продавати, а й купувати готівку іноземної валюти з використанням цих пристроїв", - додали у НБУ.

"Для впровадження нових вимог, що стосуються застосування реєстратора розрахункових операцій (РРО) під час проведення обміну валют через платіжні пристрої та оформлення відповідних розрахункових документів РРО, квитанцій та чеків банкомата, фінансовим установам надано шестимісячний перехідний період... Проводити валютно-обмінні операції за новими правилами вони почнуть з 1 січня 2019 року", - вказали у регуляторі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські банки перейдуть на нові номери рахунків

Протягом другого півріччя 2018 року банки та інші фінустанови повинні були оформлювати валютно-обмінні операції згідно із порядком, що діяв до ухвалення нових правил.

Зараз ви читаєте новину «В Україні дозволили обмін валют в банкоматах і терміналах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути